Project Lion Castle: VR sports health platform

Binnen dit project gaan de projectpartners een virtuele realiteit (VR) tool ontwikkelen waarmee patiënten met nek- en schouderklachten op een digitaal schaalbare en interactieve manier kunnen worden behandeld. Het doel van deze tool is dat patiënten, de door fysiotherapeuten voorgeschreven, oefeningen ook zonder begeleiding van de professional (bijvoorbeeld in een thuisomgeving) correct blijven uitvoeren.

Hiermee kan de doorlooptijd van een behandeling worden verkleind en de therapietrouw (kwaliteit van de behandeling) worden vergoot. De tool zal gebruik maken van de AI gestuurde VR-coach die eerder door LC is ontwikkeld en de spraaksoftware van Sonus Medic. Deze coach wordt ingezet om patiënten te begeleiden tijdens de behandeling(en).

Daarnaast wordt een grote hoeveelheid data verzamelend die ontsloten kan gaan worden naar EPD’s en een PGO-omgeving. Hierdoor krijgt de patiënt een zo’n goed mogelijk overzicht van en regie over zijn/haar gezondheid. Ook de zorgprofessionals kan vanuit dit inzicht de behandeling verder optimaliseren.

Projectpartners

Lion Castle
Lion Castle (Assen) heeft 20+ jaar ervaring in het ontwikkelen en uitgeven van Games. Dit zijn Games voor alle bekende platformen (bijvoorbeeld Xbox, Playstation, Nintendo, Mobile). Sommige games hebben 150 miljoen+ gebruikers bereikt. Sinds een tijd is Lion Castle de overstap aan het maken naar het gezondheid- en zorgdomein. Lion Castle wil haar technische
kennis inzetten om mensen gezonder te maken.

Immersive Impact Foundation
Het Immersive Impact Foundation (Leeuwarden) houdt zich bezig met de vertaling van innovatieve ideeën naar maatschappelijke impact. Dit doet ze veelal in de cross-over tussen technologie en zorg. Immersive Impact Foundation is daarom aangesloten om de koppeling/integratie met de praktijk de faciliteren.

Fysiopraktijk Pellinkhof
Fysio PFP (Assen en Groningen) is een praktijk met ruim 10 deskundigen in verschillende disciplines. Fysio PFP is eenvooruitstrevende partij die hard aan de weg timmert om steeds meer patiënten op een betere manier te behandelen