Project PGO integratie Medisch Centrum Leeuwarden (MCL) – Mamacare en Bechterew

Medisch Centrum Leeuwarden (MCL) gaat in twee behandelprocessen (mammacare en Bechterew) gebruik maken van de vele nieuwe mogelijkheden die PGO-oplossingen bieden. In het project worden deze mogelijkheden samen met een panel van patiënten en zorgprofessionals uitgetest. MCL wil onderzoeken welke van deze mogelijkheden tot een daadwerkelijk betere zorgervaring en uitkomst leiden vanuit het perspectief van de patiënt en de zorgverlener. Hiermee dient uiteindelijk te worden bepaald op welke wijze in de toekomst het meest effectief kan worden opgeschaald naar andere behandelprocessen.

De uitkomsten van het project worden ook in de vorm van een whitepaper beschikbaar gesteld aan andere ziekenhuizen, zorgprofessionals, MKB bedrijven die actief zijn in de zorg en uiteraard binnen het regionale PGO Netwerk Noord.

Samenwerking

In het project werkt MCL samen met:

  • Philips VitalHealth (ontsluiting van de informatie naar patiënt en professional)
  • GERRIT en LSP+ (technische uitwisseling van informatie)
  • Stinnor (Stichting Innovatie en Onderzoek Reumatologie) (inhoudelijke en proceskennis)
  • BDO, Proves-Medmij(ondersteuning bij de gecontroleerde livegang)

De projecten worden gefinancierd door SNN, Stichting De Friesland, Provincie Fryslân, gemeentelijke cofinanciering vano.a. gemeente Leeuwarden, MCL en worden ondersteund vanuit PGO Netwerk Noord.