PGO Netwerk Noord officiëel afgetrapt!

Vrijdag 23 oktober is het programma PGO Netwerk Noord officieel van start gegaan. Op die dag was de kick-off in Sneek. Tijdens de online te volgen kick-off werd onder meer bekend gemaakt dat het consortium van 37 bedrijven € 4 miljoen Europese subsidie krijgt van het Samenwerkingsverband Noord-Nederland en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. De bedrijven trekken de komende drie jaar zelf zes miljoen euro uit voor het innoverende initiatief.

De kick-off
Deels in de studio in Sneek en deels digitaal zijn 23 oktober via meerdere interviews alle kanten van het programma belicht. Vanuit de kant van de burger, de zorgaanbieders, de zorgverzekeraar, de PGO bouwers, de mkb-er en de subsidieverstrekkers werd duidelijk wat een PGO straks gaat betekenen en wat het PGO Netwerk Noord inhoudt. Via onderstaande video is een samenvatting hiervan te bekijken.

De volledige kick-off van ongeveer een uur is ook terug te kijken. Dat geldt ook voor losse onderdelen, bijvoorbeeld de filmpjes die speciaal voor de kick-off gemaakt zijn. Deze zijn hier op ons YouTube kanaal terug te kijken.

Wat is er tot nu toe gebeurd?
Philips, MCL, GERRIT en De Friesland waren zo’n twee jaar geleden de initiatiefnemers van het programma. Na het enthousiasmeren van meerdere partners is gezamenlijk het programmaplan opgesteld. Na deze voorbereidingsfase is mei 2019 de subsidie aanvraag bij SNN ingediend. Onderweg zijn we een aantal hobbels tegengekomen. Zo zorgde de corona pandemie ervoor dat de kick-off later dan gepland plaats moest vinden. Ook is extra tijd genomen om het programma zo in te richten dat we de mogelijkheid hebben om cofinanciering te ontvangen.

Hoe nu verder
Alle partners van het programma ontmoeten elkaar vanaf 23 oktober online in een besloten community. Daar leren ze elkaar nog beter kennen en worden kansen duidelijk om elkaar te versterken. Ondanks de coronamaatregelen kan zo goed worden samengewerkt. Ook biedt de community de mogelijkheid voor partijen om bestanden te delen en feedback op te halen.

Meteen op 23 oktober zijn alle partijen daarnaast uitgenodigd voor de start van het inhoudelijke programma.

Geplaatst in Actueel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *