Noord-Nederland aan de slag met PGO’s

In een artikel in het Medisch Contact werd een tijdje geleden gemeld dat Nederland ten opzichte van een aantal andere Europese landen achterloopt bij het gebruik van een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO). ‘Eigen beheer medische gegevens komt nog niet van de grond’, zo kopt het artikel, geschreven door een aantal onderzoekers van Zuyd Hogeschool | Zuyd University of Applied Sciences.

Ga aan de slag met pilots

De auteurs sluiten het artikel af met een boodschap voor zorgverleners: “Wacht ondanks het onoverzichtelijke pgo-landschap niet af. Met een ‘Dienstverleners in het zorgaanbieders’-domein (DVZA) kan elke zorgaanbieder zijn gegevens uitwisselen met MedMij-gecertificeerde pgo’s. Gebruik de stimuleringsregelingen vanuit de overheid voor (kleinschalige) pilots en ga aan de slag!”

Eerste projecten gestart

En laat dat nu nét zijn wat we in Noord-Nederland volop aan het doen zijn! Veel zorgverleners in Friesland, Groningen en Drenthe maken gebruik van verschillende stimuleringsregelingen én de eerste projecten in PGO Netwerk Noord zijn gestart.

Ben je zorgverlener of ondernemer in Noord-Nederland en heb je ook een idee voor een pilot of project rondom het gebruik van PGO’s? Neem dan vooral contact met ons op!

Geplaatst in Actueel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *